ŽIVOT JE HRA

... a má úplne iné pravidlá, ako nás učili v detstve, v škole, v rodine...

Naučím aj Vás vyTVORIŤ si šťastný život pomocou myšlienok, slov, energie. V súlade s Láskou, Bohom, Univerzom.

Poznať vesmírne zákony sa oplatí.

Interaktívny zážitkový seminár

SEBAVEDOMÁ ŽENA  

15-17.11.

Pre lenivé žienky: Pohánka sa NEmusí variť a NEsmrdí (+VIDEO)

… aj tak ukuchtíte plnohodnotné jedlo a “bez práce”. Stačí poznať túto vychytávku. Geniálne veci sú jednoduché a POHÁNKA NESMRDÍ!

Mimochodom…viete, ako sa povie pohánka po anglicky? Aj to sa dozviete vo videu, lebo inšpirácia na toto video prišla na hodine angličtiny s Lenkou.

Naučila som sa to veľmi rýchlo, lebo to bolo NA HRE… a teda sme dodržali jedno z tajomstiev rýchleho učenia angličtiny.

Ak radšej čítate ako pozeráte,

tak video PREPÍSANÉ DO PÍSMENIE máte tu:

Prajem vám krásny deň, opäť z kuchyne.

Toto video bude pre lenivé žienky a aj pre tých, ktorí sa učia angličtinu, alebo sa ju neučia, pretože si myslia, že na to nemajú mozgové bunky. Tak k tej angličtine – ja sa učím angličtinu s Lenkou a celé tie hodiny vyzerajú, ako keď si 2 baby tárajú o somarinkách.

Proste sa bavíme o tom, čo nás baví – o jedle, rozprávame si recepty a tým, že sa bavíme o tom, čo nás baví, tak sa mi to ukladá do hlavy a to učenie angličtiny je veľmi príjemné. Včera sme prišli v našej debate na to, že sme také lenivé žienky – nechce sa nám variť.

Keby neboli lenivé žienky a leniví ľudia, tak nevzniknú všetky vynálezy a kadejaké zlepšováky.

Tak sme sa dostali k tomu, že moje najobľúbenejšie jedlo je pohánka. Po anglicky sa pohánka povie bakuit a píše sa to veľmi zložito „Buckwheat“.

Zapamätala som si to veľmi rýchlo, pretože potom som Lenke rozprávala ešte pol hodinu o tom, aká je pohánka báječná!
A to ma inšpirovalo k natočeniu tohto videa.

Vedeli ste o tom, že pohánku netreba variť a že z nej dokážete urobiť plnohodnotné jedlo bez varenia? A dokonca to môže byť aj teplý obed!

Robí sa to takto:
Pohánku namočte – zalejte vodou. Ja tu mám už pohánku zaliatu vodou – je pol druhej, zalievala som to o 11-tej.

Takže okolo 9 – 10 si zvyknem dať za hrsť pohánky do misky a zalejem vodou. Buď studenou, keď chcem aby bola hotová za 2-3 hodiny, alebo ak to chcem urýchliť, tak teplou, ale nie vriacou! Nechám to odstáť.

Ak by som chcela jesť pohánku na raňajky, tak to zalejem večer a nechám stáť v miske.

Za 2-3 hodiny máte pohánku jedlú! Už je taká, ako keď uvaríte ryžu. Potom to stačí zliať z vody a základ jedla máme pripravený. Do toho môžete vmiešať nadrobno nakrájanú zeleninu alebo ovocie podľa toho, či chcete na sladko alebo na slano.

Ak by ste to chceli ako teplé jedlo, tak len mäkkú pohánku prelejete horúcou vodou, necháte chvíľu odstáť, kým sa prehreje, potom scedíte.

Dáte na tanier a primiešate k tomu čokoľvek: nadrobno nakrájanú zeleninu alebo ovocie, posypete strúhaným syrom, alebo ak vám zostala zo včera dusená zelenina, premiešate s pohánkou a máte parádny obed.

Jednoducho – pohánku netreba variť, pretože (možno máte takú skúsenosť) keď ju varíte, smrdí. Ale pokiaľ ju len prelejete vodou a necháte nabobtnať, tak je mäkká, jedlá a nesmrdí.

Ja som si na dnešný obed nachystala pohánku a do nej som dala rôzne semiačka: kešu orechy, ľanové semiačka, semienka chia aj tekvicové. Tento „Buckwheat with nuts“ precedím, dám na tanier, posypem syrom, zalejem nejakou pomazánkou (teraz mám tekvicovú) alebo kečupom, obložím paradajkami a mám parádny obed, ktorý zasýti.

Neobsahuje lepok a skutočne je to plnohodnotné jedlo pre deti alebo dospelých. A bude Vám chutiť!

Zabudla som na jednu vec: keď to zalejete vodou, treba pridať soľ – najlepšie ružovú, himalájsku.

Suma-sumárum:

  1. Pohánka po anglicky povie bakuit: b-u-c-k-w-h-e-a-t .

  2. Je to báječné jedlo pre lenivé žienky.

  3. Na jednom polkilovom sáčku dokážete vyžiť celá rodina aj týždeň, pretože toho naozaj netreba veľa, ono to napučí.

  4. Aby bola pohánka mäkká, stačí ju zaliať, netreba variť. Po pár hodinách je mäkučká.

  5. Zmiešať s tým, na čo máte chuť – na sladko s ovocím, alebo na slano – obložiť zeleninou a môžete jesť.

  6. Ak chcete jedlo teplé, pohánku pred obložením prelejte teplou vodou a máte teplý obed.

Toto video je dlhšie, ale tak dôležité pre nás „lenivky“, že kto bude chcieť, pozrie si až do konca. Ak ste dopozerali až sem, vyskúšajte.

Pohánka je fakt báječná vec. Naučila som sa to od Vladimíra Bohma, ktorý ma pohánkou kŕmil v TME. Tam som mala RAW stravu, čiže je vhodná pre vegetariánov aj vegánov, chutilo mi to a od neho som sa naučila tento recept – tento trik.

Ak ste nútené tráviť čas v kuchyni, trávte ho tam minimálny počet minút a pomôžte si aj takýmto zlepšovákom.

Majte sa a hrajte sa – pri učení angličtiny, aj v kuchyni.

Pa.
Miriam

Návod na výrobu šťastného človeka / 3 ingrediencie – ZDARMA si môžete stiahnúť vpravo hore pri článku a duševú sprchu tu>>>>

Miriam Štolfová
Blogerka, youtuberka, lektorka osobného rozvoja - expertka na vedomú kreativitu a autorské motivačné videá.

Učí ľudí VEDOME TVORIŤ pomocou myšlienok, slov a energie, a VZDELÁVAŤ SA v každom veku. Je autorkou Školy hrou pre dospelákov - systému celoživotného vzdelávania hravou a zábavnou formou.

Je autorkou 8 webov a fúúúúry videí, ebookov, meditácii, online programov i živých seminárov, kde sa delí o svoje poznanie a skúsenosti.

Všetky projekty, produkty a základné informácie nájdete na miriamstolfova.sk>>>

Komentáre